Set Pale Ale 1,7kg Vik Beer
Set surovín na výrobu piva z mladinového koncentrátu na výrobu domáceho piva typu Pale Ale, dávka 23l, 4,4% alc.
- KódS14189
- Hmotnost3,5 kg
- VýrobceVik Beer
- barvaSvětlé
- alkohol vol.%4.5
- způsob kvašeníSvrchně
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Set surovina Pale Ale 1,7kg Vik Beer
Uvarte si svoj vlastný Pale Ale s nenápadnými podtónmi mladiny a ovocia, ktoré sú zakončené príjemnou horkosťou.
horkosť EBU 25-31
chmeľ 10g Cascade
alkohol pri surogácii (1kg/23l): 4,4%
Návod na prípravu:
Vyčistite a sterilizujte celé vybavenie.
Odoberte z balíčka kvasnice a chmeľ, zatiaľ ich odložte bokom.
Postavte vrecko s mladinovým koncentrátom do horúcej vody na 10 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do sterilizovanej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby. Pridajte 1,7kg sladového výťažku a dôkladne miešajte, pokiaľ sa všetko nerozpustí.
Dolejte až do 23 litrov studenej vody a premiešajte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25 ° C, potom môžete pridať kvasinky a premiešať.
Uzavrite fermentačnú nádobu s kvasnou zátkou, do kvasnej zátky nalejeme vodu do polovice a zazátkujeme.
Fermentácia: Umiestnite fermentačnú nádobu na ľahko umývateľný povrch, je bežné že počas prvých dvoch dní vypenie; Uistite sa, že sa jeho teplota pohybuje v ideálnej teplote kvasníc +-20 °C. Po dobu aspoň 8 dní.
Chmelenie za studena (dry hopping): Po 7 dňoch skontrolujte hustotu použitím hustomeru. Pokiaľ je MH 1.020 (pre dextrózu) alebo 1.025 (pre sladový výťažok), alebo nižší, pridajte chmeľ. NEMIEŠAJTE (chmeľové častice sa rozpadnú a rozprestrie samé). Po pridaní chmeľu uzavrite FN a pokračujte vo fermentácii aspoň 2-3 dni.
Následne stočte do fliaš. Pred stáčaním vložte do fľaše fermentačný drops (1ks na 0,5l), alebo lyžičku dextrózy (môžete použiť aj cukor asi 3g na 0,5l). Uložte fľaše do rovnakej teploty ako pri prvotnom kvasení na dobu 5-10 dní, kedy prebieha sekundárna fermentácia.
Po 5-10 dňoch presuňte fľaše na chladné miesto 3°C po dobu najmenej 21 dní. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu odporúčame ponechať, aspoň 3 mesiace ležať.
0 Dotazy
- Hele, přišlo mi přesně to, co jsem potřeboval a funguje to
- Velmi rychle doruceni, za tu cenu pekna vybava
- Rychlé a bezproblémové dodání zboží.
- Velka nabídka
- Příjemné, rychlé, super
- Rychlé dodání perfektní komunikace super obchod
- Zpětná doprava sudu
- Mohlo by být ještě více druhů sudového piva
- velmi rychlá reakce